24.990 Ft

iPhone 7 kijelző csere

iPhone 6, 6 Plus szerviz

iSamurai – iPhone 7 kedvezményes kijelző csere

Hosszú időn át két éves dizájn ciklusa volt az iPhone-oknak, de az iPhone 6-tal debütáló formavilág kisebb-nagyobb változtatásokkal négy éven át meghatározta az Apple telefonjait. Sőt, ha úgy vesszük, az aktuális generáció is innen eredeztethető. Persze ha közelebbről megnézzük őket, akkor már láthatjuk a szériák közti különbséget. A 6s-eknél bejött az új rozéarany szín, a 7-es szériánál az antenna csíkok kerültek más helyre, a kamera kivágás is változott és két új fekete szín is érkezett, a 8-as (és X-es) szériánál pedig üveg hátlapot kaptunk, amivel teljesen eltűntek hátulról az antenna csíkok, de ezzel együtt a két fekete színből lett egy és a két aranyat is felváltotta egy új árnyalat.

A hordozható eszközök érintőüvegjének strapabírósága évről-évre nő, de a mai napig nem létezik olyan változat, ami se nem karcolódik, se nem törik. Az iPhone 7 egy gyönyörű készülék, főleg ha a Jet Black modellt nézzük, de a lekerekített szélű üveg csak a kinézetnek kedvezett, a strapabíróságnak nem. Szerencsére az iPhone 7 üvegje már sokkal erősebb, mint a 6-osé, de azért ebben a készülékben is cseréltünk bőven kijelzőt.

A kijelzőcsere az esetek túlnyomó részében törés miatt szükséges. Viszont amit már kevesebben tudnak vagy épp tapasztalnak, hogy a kijelző vagy az érintő panel nem csak leejtés során válhat használhatatlanná, hanem számos egyéb oka is lehet ennek. Vegyük is ezeket szépen sorba. Leejtés során mind az üveg betörhet, mind pedig az LCD is, ami ilyenkor becsíkozódik, egyes részei furán villódzanak vagy épp teljesen feketék lesznek. Mint az köztudott, az elektronikai eszközök nem szeretik a nedvességet, a vizet, és ez az iPhone-ok esetén sincs másképp. Számos, kijelzővel kapcsolatos hibáért bizony a készüléket ért nedvesség a felelős, bár az iPhone 7 és 7 Plus esetén azért ez elég ritka, így a látszólag ép és jól működő kijelző is működésképtelenné válhat. A kijelző modul szalagkábelén található a vezérlő elektronika, ennek a beázása a következő hibajelenségek kiváltó oka lehet: van kép, de nincs háttérvilágítás; se kép, se háttérvilágítás; nem homogén a háttérvilágítás; az érintő panel nem érzékeli az ujjunkat, nem reagál rá, vagy csak helyenként működik.

Szervizünk egyik fontos “alkotóeleme” a gyári minőségű alkatrész. A kijelzők esetében talán az egyik legfontosabb a minőség. A következő képek formájában szeretnénk bemutatni, mi a különbség a gyári minőségű és az utángyártott alkatrészek között.

iSamurai akciónkról aktuális fotó

Az LCD modul: az iPhone 7 készülék 4,7 hüvelykes retina HD kijelzővel rendelkezik. Nagyon fontos az LCD minősége, látható is a két képen a színek közti különbség.

iSamurai akciónkról aktuális fotó

A kijelző szalagkábelének az invertere sokkal magasabb, ezáltal az illeszkedése a hátlapban nem megfelelő. A képeken jól látszik a különbség.

iSamurai akciónkról aktuális fotó

Jelen készüléknél is már a kijelzőbe integrálták a Touch ID-s Home gomb átvezető szalagkábelét, ami a silány minőségű, utángyártott esetében nem mindig működik.

iSamurai akciónkról aktuális fotó

A kijelző szerkezeti felépítése sem megfelelő az utángyártott esetében. Az inverter vastagsága és a keret méretpontatlansága miatt a felszerelt kijelző több ponton nyomódik és a legkisebb nyomásra elszíneződik.

iSamurai akciónkról aktuális fotó

A beépített kijelzőnél látszódik a keret vastagsága, nem illeszkedik a házba, ezáltal peremesebb. Fizikai behatás esetén sokkal könnyebben sérül ezáltal a kijelző.

iSamurai akciónkról aktuális fotó

A két kijelző ránézésre is eltér egymástól, míg a gyári minőségnél megfelelő a keretvastagság és a kijelző szalagkábelének az invertere, addig az utángyártott kijelző esetében erre már nem figyeltek olyan precízen oda. Szervizünkben kizárólag gyári minőségű alkatrész kerül beépítésre.

Mivel az iPhone 7 külsőleg nem nagyon tér el a 6 vagy épp 6s szériától, ezért a szervizelése is hasonlóan megy, de persze sokkal több változás történt a készüléken belül, mint azt egy laikus hinné. Jelen esetben is a Lightning-csatlakozó melletti két csavar eltávolításával kezdjük a műveletet. Az vízellenállóság miatt a kijelző panel elég komolyan az alumínium házhoz van ragasztva, ezért először a ragasztást fel kell melegítenünk, alul majd a bal oldalt kezdjük óvatosan felnyitni a készüléket, majd ezt a jobb oldalon is el kell végezni, de nem szabad elfelejteni felül is elválasztani a ragasztást. Ennél a szériánál viszont a kijelző panelt már nem felfelé hajtjuk ki, ahogy ezt már megszokhattuk a korábbi generációk esetén, hanem jobbra, mint egy könyvet. Ezek után az akkumulátor kábelét takaró lemezt kell eltávolítani, de most itt nemcsak az akksi kábelét találjuk, hanem a kijelző alsó két csatlakozóját is. Ezt követi a felső kábel leválasztása az alaplapról és végre a cserére szorult panel ki is került a készülékből. Ezek után már elő is vehetjük az új panelt, de persze a beszerelése előtt még át kell erre tenni a betört kijelzőről a Home gombot, az előlapi kamerát és hangszórót, és ezek után már mehet is a helyére az új panel.

A következő két hétben (március 1-ig) érdemes ellátogatnod az iSamurai szervizébe, ahol felkészült kollégáink kiváló minőségű alkatrészekkel és egy remek akcióval várnak. Az iPhone 7-es készülékek kijelzőjét kedvezményes 24.990 Ft-os áron cseréljük, a javítás 1 órát vesz igénybe és természetesen 6 hónap garanciát vállalunk rá.

Created with Sketch.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Különleges és egyedi akciók várnak Rád.

Created with Sketch.

Sikeresen feliratkoztál!

10-20h

hétfő-szombat

vasárnap: 10-18h

Kivéve piros betűs ünnepnapok

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.