7 990 Ft

iPhone 6 akkumulátor csere

iPhone 6, 6 Plus szerviz

iSamurai – iPad Air kedvezményes érintő üveg csere

A mai nappal megkezdődik a VOLT fesztivál, ami a nyár igazi első nagy fesztiválja, bár szezon nyitónak nem mondható, de mégis a nyári napok egy fontos mérföldköve mindig a Sopron mellett megrendezett fesztivál. A telefonok nem feltételen szeretik az ilyen helyzetekben való használatot. Folyamatosan magas hőmérsékletnek vannak kitéve az intenzív közösségi médiás posztolások és a rengeteg videó és kép készítése mellett. Töltés csak nehézkes módon oldható meg, vagy akár csak külső akksiról, bár ez az évek során sok lehetőséggel bővült a fesztiválokon.

Mint az köztudott, a mobiltelenok egy behatárolt hőmérséklet-intervallumon belül tudnak megfelelően működni, ezért se volt annyira meglepő, mikor a 6s-ek hidegben random kikapcsoltak, de ugyanez igaz akkor, ha egy tűző napos fesztiválos túlhevül a készülék és vagy nem tudjuk használni addig, amíg le nem hűl vagy pedig az üzemidő jelentősen csökken a készülék magasabb hőmérséklete miatt. Ilyen helyzetekben érdemes elgondolkozni, hogy a lecsökkent üzemidőt csak az extra körülmények adják-e, vagy pedig az, hogy már nem nevezhető éppen újnak a készülék akkumulátora.

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. A gyors merülésen túl előfordulhatnak olyan gondok is, melyek egyértelműen az akkumulátor elöregedésére, meghibásodására utalnak, aminek egyetlen megoldása van csak, az akku cseréje. Ilyenek lehetnek a váratlan újraindulások, fagyások, a felhasználói beavatkozás nélküli kikapcsolások (ez legtöbbször hidegben szokott előfordulni) és akár a teljes használhatatlanság. A hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket.

Az iPhone 4/4s szériától eltekintve az akkumulátorhoz a kijelzőn keresztül vezet az út. iPhone 6 esetén is először el kell távolítani a készülék alján található csavarokat, hogy az előlapot speciális eszközök segítségével ki tudjuk mozdítani a helyéről. Az iPhone 6-os széria sikeresen kinőtte az 5s Touch ID gyermekbetegségét, ami azt okozta, ha túl nagy erővel, nem megfelelő eszközökkel és hozzá nem értéssel nyitotta ki valaki a készüléket, akkor bizony a ujjlenyomat-olvasó szalagkábele elszakadhatott és ezzel buktuk egy életre a készülékben az ujjlenyomatos belépést. Az előlap kábeleinek épsége miatt mindenképp érdemes az előlapot leválasztani az alaplapról akkumulátor csere esetén is. Az iPhone 5s óta az akkumulátor ragasztócsíkokkal van rögzítve a házba, ezért az iPhone 6 esetén is először azokat kell kimelegíteni, hogy a helyére beragaszthassuk az új telepet. Ezután már csak össze kell szerelnünk a készüléket és ki kell próbálnunk, hogy minden rendesen működik-e. Mi az iSamurai-nál csak minőségi, kipróbált akkumulátorokat szerelünk be a készülékeitekbe, hogy úgy bírják, mint fénykorukban, a dobozból kikerülve.

A következő két hétben (július 9-ig) az iPhone 6 készülékek akkumulátorait cseréljük kedvezményesen. A csere mindössze 30 percet vesz igénybe és a jól megszokott 6 hónap garanciát vállaljuk rá.

10-20h

hétfő-szombat

vasárnap: 10-18h

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.