iPad 1 szerviz árlista

Az iPad 1 készülék javításának árlistája

Az egyes javítások részleteiért kattints a képekre!

Érintő csere

3-4 óra

18.990 Ft

Az iPadek esetén a leggyakrabban előforduló probléma az érintő üveg betörése általában leejtés következtében, és sok esetekben a hátlap is deformálódik, általában a sarkoknál. Amennyiben az LCD maga ép, és csak az érintő sérült, úgy az üveg ezeknél a modelleknél külön is cserélhető, és egyúttal a készülékház sérülései is helyreállításra kerülnek.

LCD kijelző csere

3-4 óra

24.990 Ft

Az LCD sérülésekor az iPad kijelzője rossz minőségű képet ad, esetleg fehér a képernyő, vagy csak a háttérvilágítás kapcsol be, de nincs kép. Ilyen esetekben az LCD-panelt cseréljük ki.

Hátlap csere

24 óra

20.990 Ft

A leejtés következtében erősen deformálódott hátlap esetén a csere elkerülhetetlen. Ilyen esetben az érintett készülék összes belső alkatrészét egy új hátlapba építjük át. Kisebb sérülések esetén általában csak a sarkokat kell korrigálni, amit az érintő cseréjénél díjmentesen elvégzünk.

Akkumulátor csere

2-3 óra

17.990 Ft

Egy éves kora után a készülékek jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. Ezek a hidegben kikapcsolgatástól a gyors merülésen át akár a teljes használhatatlanságig is terjedhetnek. Mindezt gyakran a nem megfelelő töltőadapterek okozzák, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket. Az akkumulátor cseréjét ebben az esetben is érdemes szakszervizben kérni.

Dock csatlakozó csere

3-4 óra

17.990 Ft

Ha a készülék nem tölt megfelelően, vagy csak a kábel adott pozíciójában, vagy folyadék okozta szennyeződés miatt esetleg teljesen néma, akkor a dock-csatlakozó lehet a hibás.

Home gomb csere

3-4 óra

14.990 Ft

A Home gomb problémájára utal, ha a gomb nem, vagy csak nehezen reagál a lenyomásra. Ha a gomb elmozdul a helyéről, vagy beesik az érintő síkja alá, és nem lehet megigazítani, akkor cserére szorul.

Bekapcsoló gomb csere

3-4 óra

14.990 Ft

Ha nehézkes a készülék bekapcsolása, vagy a gomb egyáltalán nem reagál, akkor az cserére szorul.

Bekapcsoló/hangerő/némító gomb

3-4 óra

14.990 Ft

Ha nehézkes a készülék bekapcsolása, vagy a gomb egyáltalán nem reagál, nem működik a hangerőszabályzás, vagy a némító gomb, vagy esetenként magától kapcsolgat, akkor az cserére szorul. Előfordulhat még, hogy a Smart Case lehajtásakor az nem altatja el a készüléket.

Antenna csere (Wi-Fi, GSM, GPS)

2-3 óra

14.990 Ft

Az antenna meghibásodásakor gyenge a Wi-Fi jel, vagy eleve semmilyen hálózatot nem lát a készülék, vagy látja őket, de nem hajlandó csatlakozni. A mobilinternetes kapcsolatra képes modellek esetén előfordulhat, hogy csak a szabad ég alatt talál hálózatot, vagy azt eldobálja, GPS esetén pedig a pozicionálás nem pontos vagy sikertelen. Általában beázás, leejtés, vagy az érintő betörése okozhatja.

Jack csatlakozó csere

3-4 óra

14.990 Ft

A jack csatlakozó problémája kihatással lehet a bedugott füles hangminőségére, az recseghet vagy például csak az egyik oldala szól. Ha beleszorult vagy beletört a jack csatlakozó feje vagy bármi más idegen tárgy, és azt nem lehet kiszedni, akkor a csatlakozót ki kell cserélni.

Hangszóró csere

3-4 óra

14.990 Ft

A hangszóró recseg, torz hangot ad, vagy egyáltalán nem szól. Ennek oka legtöbbször beázás, vagy leejtés, de van, hogy a hangszóró rács összekoszolódása okozza. Ebben az esetben csak azt kell kicserélni, aminek díja 4.000Ft.

Mikrofon csere

3-4 óra

14.990 Ft

Ha például a Facebook Messenger videohívás funkciójának használatakor a hívott fél nem hall minket, pedig adtunk hozzáférést az alkalmazásnak a mikrofonhoz is, és az összes szoftveres hibát kizártuk, akkor az a mikrofon meghibásodását jelentheti, így az cserére szorul.

Szoftverezés

3-4 óra

2.990 Ft

Ha az iOS egyes funkciói nem működnek megfelelően, a készülék lelassul, gyorsabban merül, vagy nem kapcsolódik az internetre, az utalhat szoftveres hátterű hibára is. Ilyenkor készülékre visszaállítjuk az iOS legfrissebb aktuális verzióját, ami a szoftveres hibákat általában orvosolja. (Technikai okokból az iPadre elérhető legfrissebb iOS-verziónál korábbi nem állítható vissza.)

Szoftverezés + Adatmentés

3-6 óra

4.990 Ft

Az iOS legfrissebb verziójának visszaállítása előtt az adatokról mentést készítünk, és azokat a folyamat után visszaállítjuk a készülékre. Az adatmentés csak abban az esetben lehetséges, ha a készülék még, vagy egyéb javítások után bekapcsol.

Ultrahangos tisztítás

24 óra

14.990 Ft

Beázott készülék esetén gyakorlatilag elkerülhetetlen a készülék alaplapjának ultrahangos tisztítása, megelőzendő a további korrózióját, és így a visszafordíthatatlan károkat. Ezzel együtt az egyes a csatlakozókat is kitisztítjuk és átforrasztjuk, ha szükséges. (Beázáskor általában az akkumulátor cseréje is indokolt.)

Töltésvezérlő IC csere

24 óra

23.990 Ft

Ha a készülék töltőre dugása után kijelzi ugyan a töltést, de a töltöttségi százalék nem változik, vagy az eszköz nagyon gyorsan merül, és pár óra alatt képes nullára meríteni az akkumulátort, pedig nem is igazán használjuk. Töltőre csatlakoztatva kijelzi ugyan a töltést, de valójában nem tölt, hanem merül, és ha ezután kikapcsol, már nem képes bekapcsolni.

Touch IC csere

24 óra

23.990 Ft

Ha a készülék érintésérzékelése időnként megáll, netán önálló életre kel és átmenetileg magától érint össze-vissza, vagy csak bizonyos sávokban érzékel vagy nem érzékel, akkor az alaplapon található vezérlő IC cseréje szükséges. Ez a hiba általában nagyobb ütések következménye vagy beázás miatt alakul ki.

Táp IC csere

24 óra

23.990 Ft

A táp IC-től függ az egész készülék megfelelő tápellátása, így a töltésvezérlés, a kijelző háttérvilágításának kiszolgálása, és a processzor megfelelő feszültséggel való ellátása is. Mivel a hibajelenségek nagyon széleskörűek, így előfordulhat, hogy a készülék be sem kapcsolható, vagy túlzottan melegszik, vagy az érintésérzékelés nem működik, ezért mindenképpen bevizsgálás szükséges a javítás előtt.

Háttérvilágítás IC csere

24 óra

21.990 Ft

Ha nem kapcsol fel a kijelző háttérvilágítása, akkor bár a kijelzőn megjelenik a kép, azt csak erős fényben látjuk, nagyon halványan. Ilyenkor vagy a háttérvilágításért felelős IC vagy az azt kiszolgáló áramkör hibásodik meg és ennek cseréje szükséges. Ez leggyakrabban beázás, szakszerűtlen szerelés vagy erős ütődés következménye.

Wi-Fi IC csere

24 óra

23.990 Ft

Amennyiben a készülékünk csak a router közvetlen közelében látja a Wi-Fi hálózatot, vagy látja a hálózatokat, de mégis hibás jelszót jelez, és sehogyan sem hajlandó csatlakozni, az a Wi-Fi IC hibájára utal. Ilyenkor még a Wi-Fi és a Bluetooth opció is ki szokott szürkülni a Beállítások alatt. Ebben az esetben a Wi-Fi IC cseréjét végezzük el.

Audio IC csere

24 óra

23.990 Ft

Az audio IC hibája esetén a csengőhang szakadozik, torz, illetve a készülék hangminősége nem megfelelő, a hangerő pedig nagyon gyenge. Ilyenkor az audio IC cseréje szükséges, ami az alaplapi javításként nagy körültekintést igényel.

SIM olvasó csere/javítás

24 óra

23.990 Ft

A mobilnetes iPadekben található SIM-olvasó szinte kizárólag csak szakszerűtlen beavatkozás vagy adott esetben beázás, illetve rossz minőségű SIM-adapter használata miatt sérülhet. Ilyenkor a készülék egyáltalán, vagy csak időnként nem érzékeli a SIM-kártyát.

Alaplapi csatlakozó csere

24 óra

19.990 Ft

A készülék belső csatlakozói szinte kizárólag csak szakszerűtlen beavatkozás vagy adott esetben beázás miatt sérülhetnek. Az iPadek esetén ezek kifejezetten precíz kialakításúak, és adott esetben még egy leejtés is okozhatja a hibájukat.

Egyéb alaplapi hibák

24 óra

Egyéni árazás

Ilyen javításokra általában akkor van szükség, ha folyadék érte, vagy valaki szakszerűtlenül, hozzáértés nélkül, vagy óvatlanságból próbálta meg szervizelni a készüléket.

10-20h

hétfő-szombat

vasárnap: 10-18h

Kivéve piros betűs ünnepnapok

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.