iPhone 3G/3GS szerviz árlista

Az iPhone 3G/3GS készülék javításának árlistája

Az egyes javítások részleteiért kattints a képekre!

Érintő csere

1 óra

5.990 Ft

A készülék leejtésekor legtöbbször csak az érintést érzékelő üvegpanel törik be, ami az iPhone 3G és 3GS esetén az LCD-től külön is cserélhető. Szintén előforduló hiba, amikor egy adott sávban szűnik meg az érintés érzékelése, miközben a kijelző többi részén működik. Az érintést érzékelő üveg cseréjével javítjuk.

LCD kijelző csere

1 óra

7.990 Ft

Az iPhone 3G és 3GS készülékek esetén az LCD az érintő üvegtől függetlenül vagy azzal együtt is sérülhet. Az LCD sérülésekor a kijelzőn csíkok vagy foltok jelenhetnek meg, vagy a kijelző villoghat. Ha az érintő maga sértetlen, akkor csak az LCD-t cseréljük.

Hátlapcsere

24 óra

6.990 Ft

Az iPhone 3G és 3GS készülékeknél gyakran fordul elő a dock-csatlakozótól, a SIM-aljzattól és a jack csatlakozótól induló repedés, vagy régebbi készülékek esetén a krómozott fém keret is elválhat a polikarbonát műanyag hátlaptól.

Akkumulátor csere

1 óra

5.490 Ft

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. Ezek a hidegben kikapcsolgatástól a gyors merülésen át akár a teljes használhatatlanságig is terjedhetnek. Mindezt gyakran a nem megfelelő töltőadapterek okozzák, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket. Az akkumulátor cseréjét ebben az esetben is érdemes szakszervizben kérni.

Alsó dock csatlakozó csere

1 óra

4.490 Ft

A készülék alján található dock-csatlakozó könnyen sérülhet nagy igénybevétele és a könnyű hozzáférhetőség miatt. Leggyakrabban a hibás töltőadapterek illetve beázás miatt szükséges a cseréje. Jellemző tünetek: a telefon nem tölt vagy nem kapcsol be, nem szinkronizál a számítógéppel, vagy hiba lehet a mikrofonnal.

Audio flex csere

1 óra

4.990 Ft

Amennyiben a készülékünk némító gombja önálló életre kel, vagy a hangerőszabályozás egyik irányba sem reagál, vagy eltűnik a nyomáspont, akkor az audio flex kábel cseréjét teszi szükségessé.

Home gomb csere

1 óra

3.990 Ft

Ha a Home gomb meghibásodásának oka nem annak mechanikáját érintő, hanem például piszok, vagy beázás okozta zárlat, vagy súlyos sérülést eredményező fizikai behatás, akkor az a gomb teljes cseréjét teszi szükségessé.

Beszédhangszóró csere

1 óra

3.490 Ft

Leggyakoribb tünetek: a beszédhangszóró recseg, torz hangot ad, vagy egyáltalán nem szól. Ennek oka legtöbbször beázás, de van, hogy egyszerűen csak megadja magát. A hangszóró rács összekoszolódása is okozhat halkulást, ebben az esetben csak azt kell kicserélni, aminek díja 4000Ft.

Kamera csere

1 óra

4.990 Ft

A kamera foltos, 3GS esetén nem fókuszál, vagy egyáltalán nem működik, illetve leejtéskor, beázáskor megsérülhet az optika is. Ilyenkor a Kamera app is lefagyhat, vagy nem nyílik ki a blende, nincs élőkép. A javítása az alkatrész cseréjével történik. Ha a foltokat csak porosodás okozza, arra megoldás a készülék belső tisztítása, aminek díja 4000Ft.

Szenzor kábel csere

1 óra

3.990 Ft

A szenzor kábel meghibásodása esetén az alábbi problémák jelentkezhetnek: telefonáláskor nem sötétedik el a kijelző, nem működik az automatikus fényerőszabályozás, illetve hibák vannak a beszédhangszóróval, vagy rosszabb esetben az iOS sem hajlandó betöltődni. A hiba megoldása ilyenkor az érintett szalagkábel cseréje.

Csengőhangszóró csere

1 óra

3.990 Ft

A csengőhangszóró meghibásodásakor általában a hang torzulása tapasztalható, így a javításkor a hangszóró cseréje történik meg. Amennyiben egyáltalán nem szól a csengőhangszóró, az inkább a dock-csatlakozó hibájára utal. A hangszóró rács elkoszolódása is okozhatja a hibát.

Rezgőmotor csere

1 óra

2.990 Ft

A rezgőmotor vagy túl zajosan, vagy egyáltalán nem működik. Ezt adott esetben még szakszerűtlen szerelés is okozhatja. A rezgőmotort egy működő darabra cseréljük ki.

Lezáró gomb pótlása

5 perc

990 Ft

A készülék korából kiindulva előfordul, hogy a króm gomb felső része leválik, és így nehézzé válik a képernyő lezárása, vagy a készülék kikapcsolása. Ilyen esetben pótoljuk a hiányzó alkatrészt.

Némító gomb pótlása

5 perc

990 Ft

Az iPhone 3G és 3GS esetén gyakran előfordul, hogy egy szerencsétlen mozdulat vagy leejtés miatt a némító gomb kiálló vége letörik. Ezt a gomb cseréjével tudjuk javítani.

Szoftverezés

1 óra

2.990 Ft

Ha az iOS egyes funkciói nem működnek megfelelően, a készülék lelassul, gyorsabban merül, vagy nem kapcsolódik az internetre, az utalhat szoftveres hátterű hibára is. Ilyenkor készülékre visszaállítjuk az iOS legfrissebb aktuális verzióját, ami a szoftveres hibákat általában orvosolja. (Technikai okokból általában az adott iPhone modellre elérhető legfrissebb iOS-verziónál korábbi nem állítható vissza.)

Szoftverezés + Adatmentés

1-3 óra

4.990 Ft

Az iOS legfrissebb verziójának visszaállítása előtt az adatokról mentést készítünk, és azokat a folyamat után visszaállítjuk a készülékre. Az adatmentés csak abban az esetben lehetséges, ha a készülék még, vagy egyéb javítások után bekapcsol.

Ultrahangos tisztítás

2-3 óra

5.990 Ft

Általában beázáskor kerül sor a készülék ultrahangos tisztítására, megelőzendő a készülék alaplapjának további korrózióját, és így a visszafordíthatatlan károkat. Ezzel együtt a csatlakozókat is kitisztítjuk. (Beázáskor általában az akkumulátor cseréje is indokolt.)

Háttérvilágítás IC csere

2-3 óra

6.990 Ft

Amennyiben az LCD működik, de nincs háttérvilágítás, az az ezt vezérlő IC hibáját jelzi. Ez legtöbbször beázás miatt fordulhat elő, és egyes esetekben még az LCD cseréje is szükséges lehet.

Alaplapi eltört csatlakozó javítása

24 óra

8.990 Ft

A készülék belső csatlakozói szinte kizárólag csak szakszerűtlen beavatkozás vagy adott esetben beázás miatt sérülhetnek. Az alaplapi hibák bevizsgálása és az ilyen alkatrészek cseréje időigényes, így ez a legtöbb esetben több napos átfutást igényel.

SIM-olvasó javítása

24 óra

6.990 Ft

A SIM-olvasó szinte kizárólag csak szakszerűtlen beavatkozás vagy adott esetben beázás miatt sérülhet. Az alaplapi hibák bevizsgálása és az ilyen alkatrészek cseréje időigényes, így ez a legtöbb esetben több napos átfutást igényel.

SIM-tálca pótlása

1 perc

990 Ft

A bármi okból elveszett, vagy mechanikai sérülés hatására deformálódott SIM-tálca helyett egy új, a készülék színével egyező SIM-tálcát adunk.

10-20h

hétfő-vasárnap

Kivéve piros betűs ünnepnapok

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.