Kiemelt javítás

iPhone 5 kijelző csere

Csak a piacon elérhető legjobb minőségű kijelzőkkel dolgozunk! Nem használunk olcsó kínai utángyártott lcd-ket!

A készülék leejtésekor a leggyakrabban a hátlap pereme deformálódik, ami élben megsérül és betörik az érintő képernyő vagy az érintő üvegét ért nagyobb nyomás következtében csak az LCD-panel. A csere az LCD laminált mivolta miatt csak együtt lehetséges.

  • Javítás időigénye

    1 óra

  • Javítás ára

    9.000 Ft

    13.000 Ft

A kijelző

Az iPhone 5 Retina kijelző 2012-ben került forgalomba 4 hüvelykes widescreen méretben Multi-Touch technológiával.

1136x640 képpontos felbontás és 326 ppi képpontsűrűség jellemzi, az érintő üveg felülete ujjlenyomatok ellen védő zsírtaszító bevonattal rendelkezik. Az LCD panelnek köszönhetően minden esetben kitűnő képminőséget élvezhetünk az üvegfelület, ill. LCD sérüléséig. Ilyen esetekben komplett kijelző cserére indokolt. Szervizünkben a folyamat rövid idő alatt elkészül, így megvárható, azonali javításnak minősül.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A szerelés menete

Javítás előtt a készüléket kikapcsoljuk. Ezután a lightning csatlakozó mellett található két 3.6 mm-es Pentalob csavart tekerjük ki, majd a kijelzőt 90 fokos szögig felhajtjuk. A kijelző nyitásához és a készülék belsejében soha nem használunk fém szerszámokat, csak erre alkalmas ESD szabványnak megfelelő professzionális eszközöket. A készülék belsejében az akkumulátor takaró lemezének eltávolítása a következő teendőnk, hogy áramtalanítani tudjuk a készüléket. Két csavar tartja helyén ezt a takaró lemezt: egy kupos kialakítású, ill. egy rövidebb metrikus csavar.

A csavarok levétele után eltávolítjuk a lemezt, majd rendkívül óvatosan leválasztjuk az akkumulátor csatlakozóját az alaplapról. Ezt követi az előlap takaró lemezének és csatlakozóinak eltávolítása, kizárólag műanyag speciális eszközökkel. Az itt következő 3 csavarnál az elhelyezkedés kiemelten fontos, legfőképp a nem mágneses csavar miatt, melynek szintén a megfelelő helyre kell visszakerülnie. A csavarok, a takaró lemez és a csatlakozók eltávolítása után a kijelző modul eltávolítható. Ezek után elkezdhetjük a modulon található szalagkábelek eltávolítását, hogy áthelyezzük azokat az új egységre.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A kijelző modul tetején helyezkedik el a szenzor szalagkábel, mely az előlapi kamera, a beszédhangszóró, a közelség érzékelő és az előlapi mikrofon müködéséért felelős. Itt szintén nagyon kell ügyelni a csavarok megfelelő elhelyezkedésére, hiszen elég egy kis hiba és komoly sérüléseket okozhatunk.

A kijelző alján található home gomb szalagkábelét szintén egy lemez és két kúpos csavar rögzíti az előlaphoz, melyek eltávolítása után a műanyag gombot tartó gumi membránt is el kell távolítani. A gumi membránt minden esetben cseréljük a megfelelő nyomáspont érdekében.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A kijelző alján található home gomb szalagkábelét szintén egy lemez és két kúpos csavar rögzíti az előlaphoz mely eltávolítása után a müanyag gombot tartó gumi membránt is el kell távolítani és ezt a gumi membránt minden esetben cserélni szükséges a megfelelő nyomáspont érdekében.

Miután mindkét szalagkábelt eltávolítottuk csak az árnyékoló lemez marad hátra, melyet oldal irányból két darab 1.2mm-es, felül egy 2.6mm-es, alul pedig egy 1.4mm-es csavar tart.

Utolsó mérföldkő az összeszerelés: fordított sorrendben, ügyelve a csavarok elhelyezkedésére és az alkatrészek precíz pozicionálására.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

Előfordul a hátlap sérülése és deformációja is, melyet ilyen esetekben a megfelelő illeszkedés érdekében a kijelző felhelyezése előtt korrigálni szükséges. Amennyiben ezt a sérülés mértéke nem engedi, akkor a hátlap komplett cseréje javasolt.

10-20h

hétfő-vasárnap

Kivéve piros betűs ünnepnapok

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.