iPhone 5c szerviz árlista

Az iPhone 5c készülék javításának árlistája

Az egyes javítások részleteiért kattints a képekre!

Érintő és kijelző modul csere

1 óra

Eredeti ár: 13.000 Ft

8.000 Ft

Az iPhone 5c esetében a ház anyagának sajátossága miatt előfordul, hogy elsősorban nem az üveg törik be az érintő panel meghibásodása esetén, hanem maga az átvezető szalagkábel sérül. Mivel ez az alkatrész is az érintő modul része, ezért ilyen esetben is cserélni kell a modult.

Hátlapcsere

2-3 óra

16.990 Ft

A polikarbonát műanyag hátlap estén nincs lehetőség korrigálni a hátlap sérüléseit, ha az olyan mértékben sérült, hogy az érintő panel nem illeszkedik megfelelően, vagy egyáltalán nem lehet beilleszteni azt a helyére. Ilyen esetekben teljes csere szükséges a készülék alkatrészeinek új hátlapba való átépítésével.

Akkumulátor csere

30 perc

6.990 Ft

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. Ezek a hidegben kikapcsolgatástól a gyors merülésen át akár a teljes használhatatlanságig is terjedhetnek. Mindezt gyakran a nem megfelelő töltőadapterek okozzák, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket. Az akkumulátor cseréjét ebben az esetben is érdemes szakszervizben kérni.

Dock-csatlakozó csere

1 óra

7.990 Ft

Ha a készülék nem tölt megfelelően, esetleg teljesen néma telefonálás közben, és csak kihangosítva tudunk hívást bonyolítani, akkor a dock-csatlakozó lehet a hibás, de kihatással lehet a bedugott füles hangminőségére is, az recseghet vagy például csak az egyik oldala szól.

Bekapcsoló gomb javítás

1 óra

7.990 Ft

A bekapcsoló gomb szalagkábelének hibájára utal, ha a gomb működése időnként kihagy, vagy csak erős nyomásra reagál, esetleg ha csak a bal vagy a jobb oldalán megnyomva működik.

Home gomb szalagkábel csere

1 óra

5.990 Ft

Ha a Home gomb meghibásodásának oka nem annak mechanikáját érintő, hanem például beázás okozta zárlat, vagy súlyos sérülést eredményező fizikai behatás, akkor az a szalagkábel teljes cseréjét teheti szükségessé.

Home gomb (műanyag) csere

30 perc

2.990 Ft

Amennyiben a gomb elektronikája sértetlen, de a gomb felülete sérült, karcos, vagy megtört, akkor elegendő csak magát a műanyag gombot kicserélni.

Beszédhangszóró csere

1 óra

4.990 Ft

Leggyakoribb tünetek: a beszédhangszóró recseg, torz hangot ad, vagy egyáltalán nem szól. Ennek oka legtöbbször beázás, de van, hogy egyszerűen csak megadja magát. A hangszóró rács összekoszolódása is okozhat halkulást, ebben az esetben csak azt kell kicserélni, aminek díja 4.000Ft.

Hátsó kamera cseréje

1 óra

7.990 Ft

A kamera jellemző hibája a kamera képén látható lilás foltok megjelenése, amelyek a kamera lencséjében található szennyeződés következménye. A készülék leejtése eredményezheti a fókusz motor meghibásodását, vagy hogy a kamera egyáltalán nem ad képet, és melegszik. Ha a foltokat csak porosodás okozza, arra megoldás a készülék belső tisztítása, aminek a munkadíja 4000Ft.

Szenzor kábel csere

1 óra

5.990 Ft

A szenzor kábel meghibásodása esetén az alábbi problémák jelentkezhetnek: telefonáláskor nem sötétedik el a kijelző, nem működik az automatikus fényerőszabályozás, be sem kapcsol a készülék vagy váratlanul újraindul. A hiba megoldása ilyenkor az érintett szalagkábel cseréje.

Előlapi kamera csere

1 óra

5.990 Ft

Az előlapi kamera nem szokott foltos lenni, ugyanakkor meghibásodás esetén jellemző, hogy a kamera nem működik, esetleg melegszik is, a Kamera alkalmazás lefagyhat, vagy rosszabb esetben az iOS sem hajlandó rendesen betöltődni.

Csengőhangszóró csere

1 óra

5.990 Ft

A csengőhangszóró meghibásodásakor általában a hang torzulása tapasztalható, így a javításkor a hangszóró cseréje történik meg. Amennyiben egyáltalán nem szól a csengőhangszóró, az inkább a dock-csatlakozó hibájára utal. A csengőhangszóró rács összekoszolódása is okozhat halkulást, ebben az esetben csak azt kell kicserélni, aminek díja 4.000Ft.

Rezgőmotor csere

1 óra

4.990 Ft

A rezgőmotor hibája legtöbbször abból derül ki, hogy az egyáltalán nem, vagy csak jelentősen gyengébben vagy furcsán rezeg, hiába van az egyébként bekapcsolva. Javításkor a meghibásodott alkatrészt újra cseréljük.

Hangerő gomb javítás

1 óra

7.990 Ft

A hangerőszabályozó gomb meghibásodása esetén probléma lehet a némító gomb működésével is. Ilyenkor az egyes gombok egyáltalán nem, vagy csak néha működnek. A javításkor az érintett szalagkábelt cseréljük ki.

Szoftverezés

1 óra

2.990 Ft

Ha az iOS egyes funkciói nem működnek megfelelően, a készülék lelassul, gyorsabban merül, vagy nem kapcsolódik az internetre, az utalhat szoftveres hátterű hibára is. Ilyenkor készülékre visszaállítjuk az iOS legfrissebb aktuális verzióját, ami a szoftveres hibákat általában orvosolja. (Technikai okokból az iPhone 5c-re elérhető legfrissebb iOS-verziónál korábbi nem állítható vissza.)

Szoftverezés + Adatmentés

1-3 óra

4.990 Ft

Az iOS legfrissebb verziójának visszaállítása előtt az adatokról mentést készítünk, és azokat a folyamat után visszaállítjuk a készülékre. Az adatmentés csak abban az esetben lehetséges, ha a készülék még, vagy egyéb javítások után bekapcsol.

Töltésvezérlő IC csere

Ajánlat kérés

A töltésvezérlő IC meghibásodása esetén a készülék nagyon gyorsan merül, és pár óra alatt képes nullára meríteni az akkumulátort. Töltőre csatlakoztatva kijelzi ugyan a töltést, de valójában nem tölt, hanem merül, és ha ezután kikapcsol, már nem is képes bekapcsolni.

Touch IC csere

Ajánlat kérés

Ha a készülék érintésérzékelése időnként megáll, vagy egyszer csak önálló életre kel és átmenetileg magától is érint, vagy csak bizonyos sávokban nem érzékel, akkor az alaplapon található vezérlő IC cseréje szükséges. Ez a hiba általában mechanikai behatások következménye vagy beázás miatt alakul ki.

Táp IC csere

Ajánlat kérés

A táp IC felel az egész készülék megfelelő tápellátásáról. Ide tartozik a töltésvezérlés, a kijelző háttérvilágításának kiszolgálása, és a processzor megfelelő feszültséggel való ellátása. A hibajelenségek nagyon széleskörűek, előfordulhat, hogy a készülék be sem kapcsolható, vagy túlzottan melegszik, vagy az érintésérzékelés nem működik. Mindenképp bevizsgálás szükséges.

Háttérvilágítás IC / csere

Ajánlat kérés

Jellemző hiba, hogy a kijelző háttérvilágítása elromlik és a kijelzésből csak erős lámpa fénye mellett látunk valamit. Ilyenkor vagy a háttérvilágításért felelős IC vagy az azt kiszolgáló áramkör hibásodik meg és ennek cseréje szükséges. A leggyakrabban beázás vagy szakszerűtlen szerelés vagy erős mechanikai behatás okoz ilyet.

Wi-Fi IC csere

Ajánlat kérés

A Wi-Fi IC meghibásodásakor gyenge a Wi-Fi jel, vagy eleve semmilyen Wi-Fi-hálózatot nem lát az iPhone, esetleg még a jó jelszó megadása ellenére sem csatlakozik. Ilyenkor a Beállítások alatt kiszürkülhet a Wi-Fi vagy a Bluetooth opció is.

Audio IC csere

Ajánlat kérés

Az audio IC hibájára legtöbbször a telefonálás közben mindkét oldalon szakadozó vagy teljesen eltűnő hang utal. Előfordulhat még az is, hogy a készülékház enyhe mozgatására vannak gondok a hanggal.

Alaplapi csatlakozó javítás

Ajánlat kérés

A készülék belső csatlakozói szinte kizárólag csak szakszerűtlen beavatkozás vagy adott esetben beázás miatt sérülhetnek.

SIM-olvasó javítás

Ajánlat kérés

A SIM-olvasó szinte kizárólag csak szakszerűtlen beavatkozás vagy adott esetben beázás miatt sérülhet.

Akkumulátor újra ragasztása

30 perc

2.990 Ft

Ha a készülék akkumulátorának cseréjére korábban nem szakszervizben került sor, akkor annak ragasztása legtöbbször nem megfelelő: az akku gyakorlatilag lötyög a készüléken belül. Ez adott esetben a készülék véletlenszerű kikapcsolásait is okozhatja. Az akkumulátort a gyári ragasztóval megfelelően rögzítjük.

Belső, elszakított antenna pótlása

1 óra

6.990 Ft

A készülék belső antennakábele legtöbbször a szakszerűtlen beavatkozás miatt sérül vagy szakad el teljesen. A sérült antennát új alkatrészre cseréljük.

SIM-tálca pótlása

1 perc

1.990 Ft

A bármi okból elveszett, vagy mechanikai sérülés hatására deformálódott SIM-tálca helyett egy új, a készülék színével egyező SIM-tálcát adunk.

Előlap fixálása

1 óra

6.000 Ft

A előlap tipikus hibája, hogy kimozdulhat a telefonból, és a műanyag keret adott esetben elválhat az érintő üvegétől. Ezt legtöbbször túlzott hőhatás vagy a készülékház csavarodása okozza. Ilyenkor nem szabad a kijelzőt feszegetni vagy mozgatni, és semmiképp se próbáljuk meg házilag megoldani, mert nagyon könnyen tönkre lehet tenni az LCD-t vagy a szalagkábelt.

Csavarok pótlása

30 perc

Egyéni ár

A bármi okból hiányzó csavarokat a megfelelő csavarokkal pótoljuk a készülékben.

10-20h

hétfő-vasárnap

Kivéve piros betűs ünnepnapok

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.