Kiemelt javítás

iPhone 5s kijelző csere

Csak a piacon elérhető legjobb minőségű kijelzőkkel dolgozunk! Nem használunk olcsó kínai utángyártott lcd-ket!

A leggyakoribb esetekben a hátlap pereme deformálódik ejtés következtében, ami élben megsérül és betörik az érintő képernyő vagy az érintő üvegét ért nagyobb nyomás következtében csak az LCD-panel. A csere csak együtt lehetséges.

  • Javítás időigénye

    1 óra

  • Javítás ára

    14.000 Ft

    23.000 Ft

A kijelző

Az iPhone 5S készülék 4 hüvelykes widescreen Retina kijelzővel rendelkezik, a jól megszokott Multi-Touch technológiával.

Az LCD panel felbontása az iPhone 5 modellhez képest nem változott, mely 1136x640-es felbontást és 326 ppi képpontsűrűséget jelent. Az iPhone 5s megkapta az üveg felületét ujjlenyomatok ellen védő zsírtaszító bevonatot, valamint tökéletesen megfelel a világ szerte elfogadott sRGB szabványnak.

Az Apple minden törekvése ellenére ezek a kijelző modulok is könnyen elszenvedhetnek baleseteket és töréseket, melyek következtében esztétikai vagy működésbeli problémák jelentkeznek. Ezeket sok esetben csak kijelző csere orvosolhatja: szervizünkben a folyamat rövid idő alatt elkészül, így megvárható javításnak minősül.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A szerelés menete

Javítás előtt a készüléket kikapcsoljuk. Ezután a lightning csatlakozó mellett található két 3.9 mm-es Pentalob csavart tekerjük ki, a kijelzőt nem nyitjuk azonnal, csak amíg a Home gomb (Touch ID) szalagkábele engedi. Óvatosan benyúlunk, hogy egy csipesz segítségével kipattintsuk a helyéről a szalagkábelt takaró fém lemezkét. Ezután le tudjuk csatlakoztatni a dock csatlakozóról, így felnyithatjuk a kijelzőt. A kijelző nyitásához és a készülék belsejében soha nem használunk fém feszítő szerszámokat, csak erre alkalmas ESD szabványnak megfelelő professzionális eszközöket.

A következő lépés a készülék belsejében az akkumulátor takaró lemezének eltávolítása az áramtalanítás érdekében. Két 1.6mm-es csavar, valamint egy fém takaró lemez rögzíti. A kijelző takaró lemezét 4 db csavar tartja, ahol a csavarok elhelyezkedése és mérete nagyon fontos a megfelelő működés érdekében. Itt található egy nem mágnesezhető metrikus csavar, melynek szerepe az iránytű működése érdekében lényeges. Ha a takaró lemezt eltávolítottuk a csatlakozók felnyitása következik rendkívül óvatosan, ellenkező esetben sérüléseket okozhatunk az alaplapon. A kijelző leválasztható a készülékről ha a kijelző, érintő, ill. a szenzor szalagkábel csatlakozóját is felnyitottuk.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A szalagkábelek és takaró lemezek leszerelése következik, melyeket az új kijelzőnkre fogunk felépíteni. Egyszerű művelet ellenére egy apró hibával nagy károkat okozhatunk, ezért itt extra összpontosítással dolgoznak kollégáink.

Következőkben a szenzor szalagkábel takaró lemezének bontásával kezdünk, melyet két csavar és egy kibújtatós fül rögzít az előlaphoz. Így felszabadul a beszédhangszóró, amit el tudunk távolítani. Ezután a szalagkábel leválasztása következik az előlapi kamera hőelvezető matricájával együtt.

Az elődhöz képest kicsit más felépítésű a Home szalagkábelünk, ezért a szerelés menete is változik. Elsőnek a kijelző hátlapi lemezéhez rögzített csavar eltávolításával kezdünk, hogy a szalagkábelt kényelmesen ki tudjuk hajtani és hozzáférhetővé váljon a tartó lemez két csavarja. Óvatosan felhajtjuk, hogy ne sérüljön a kábel, majd a Home tartó lemez két kúpos csavarját is eltávolítjuk. A Home gomb kivétele során kiemelt figyelem szükséges, hogy a szalagkábel véletlenül se törjön el “nyakban”, ellenkező esetben a Home gomb vagy az ujjlenyomat olvasó funkció nem működik majd összeszerelés után. A Home tartó gumi membránt cseréljük ennél a modellnél is.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A kijelző hátulján található árnyékoló lemez eltávolítása maradt hátra, melyet az oldalakon két-két, a kijelző tetején pedig egy csavar tart.

Kijelző cserénk utolsó mérföldköve az összeszerelési folyamat, fordított sorrend miatt kiemelt figyelemmel, ügyelve a csavarok elhelyezkedésére és az alkatrészek precíz pozicionálására.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

Előfordul a hátlap sérülése és deformációja is, melyet ilyen esetekben a megfelelő illeszkedés érdekében a kijelző felhelyezése előtt korrigálni szükséges. Amennyiben ezt a sérülés mértéke nem engedi, akkor a hátlap komplett cseréje javasolt.

10-20h

hétfő-vasárnap

Kivéve piros betűs ünnepnapok

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.