Kiemelt javítás

iPhone 6s kijelző csere

Csak a piacon elérhető legjobb minőségű kijelzőkkel dolgozunk! Nem használunk olcsó kínai utángyártott lcd-ket!

Az iPhone 6s háza megerősített, így a kijelző már kevésbé sérülékeny. Ettől függetlenül előfordul sérülés, ilyenkor a megjelenített kép csíkos, foltos, vagy egyszerűen csak fehér, vagy csak a háttérvilágítás működik. A kijelző itt is laminált, így függetlenül attól, hogy az érintő vagy LCD sérült, az egész kijelző modult cserélni kell.

  • Javítás időigénye

    1 óra

  • Javítás ára

    38.990 Ft

A kijelző felépítése

Az iPhone 6s kijelző két fontos újítást kapott:

Az Ion-X technológia keménységét tekintve a Zafír üveg tulajdondságaival rendelkezik, viszont sokkal könnyebb és fényáteresztő képessége is jobb. A 3D Touch funkció azonnali elérést biztosít az olyan alkalmazásokhoz, melyek ezt a funkciót használják, így elkerülvén a felesleges belépést az alkalmazásba (a kijelző felületére érkező nyomás érősségét figyelve).

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

Az LCD műszaki paraméterei nem változtak, készülékünk már kizárólag Retina HD kijelzővel érkezik, melynek főbb paraméterei:

iPhone 6s kijelzőnknél a kapacitív érintő felületet és a jól megszokott multitouch technológiát élvezhetjük. A megerősített üvegfelület és a ház kialakítása ellenére ez a készülék sem mentesül a törések és sérülések alól, melynek következménye a kijelző teljes cseréje. A kijelző modul cseréje szakértő kollégáink számára egyszerű folyamat, mégis nagy tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy készülékünk más részei ne sérüljenek. Szervizünkben a folyamat rövid idő alatt elkészül, így ügyfeleink számára megvárható javításnak minősül. Javításainknál kizárólag a fent említett paramétereknek megfelelő érintő modult használunk.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A szerelés menete

Itt is, mint minden javítás előtt a készüléket kikapcsoljuk. Következő lépésben eltávolíthatjuk a lightning csatlakozó melletti két 3.4 mm-es Pentalob csavart, azonban a korábbi készülékektől eltérő módon a kijelző nyitása nem azonnal történik. Az iPhone 6s előlapja kapott egy plusz rögzítő réteget, melyet finoman le kell választani egy műanyag pengető segítségével. Ez a ragasztó réteg biztosítja a tökéletes illeszkedést, amit minden egyes nyitás után újra cserélünk. Első lépés itt is az akkumulátor takaró lemezeinek és csavarjainak eltávolítása, melyet darabonként egy 2.9mm-es és egy 2.2mm-es csavar rögzít. A készülék belsejében is találunk változtatásokat a korábbi modellekhez képest: a csatlakozók körüli szivacsos ragasztó tömítést például, melyet a csatlakozók bontásánál, illetve a visszacsatlakoztatásnál is figyelembe kell venni. A készülék belsejében soha nem használunk fém szerszámokat, kizárólag erre alkalmas ESD szabványnak megfelelő professzionális eszközöket.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A következő takaró lemez a panel felső részén található, melyet 4 csavar rögzít. A csavarok eltávolításakor nagyon kell figyelni az elhelyezkedésükre, hogy visszaépítéskor minden csavar a helyére kerüljön. Miután a csavarokat és a takaró lemezt is eltávolítottuk, megbonthatjuk az alaplapi csatlakozókat (szintén ügyelve a szivacsos tömítés épségére). Ezek után a kijelző leválasztható a készülékről, így hozzákezdhetünk leépítéséhez. Következő lépés a Home szalagkábel leválasztása, melyet egy takaró lemez és három csavar tart a helyén. Eltávolításuk után leválasztható a Home szalagkábel csatlakozója, majd a gumi membrán kivülről befelé nyomásával maga a gomb is a kijelzőről. Kiemelten fontos, hogy a Home gomb gumi membrán részét a csere után minden esetben új membránra kell cserélni a megfelelő nyomáspont érdekében.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

Ezek után következhet a szenzor szalagkábel és a beszédhangszóró eltávolítása, melyeket egy takaró lemez és három csavar rögzít. Miután kitekertük a két darab 2.3mm-es és az egy darab 1.3mm-es csavart hozzáférhetünk a lemezhez. Ezt szintén le tudjuk választani óvatosan, itt egy ragasztó pánt a kijelző elektronikáját öleli körbe. Ekkor felhajthatjuk az előlapi kamerát, így kiszabadítható a beszédhangszóró is a helyéről, majd a szalagkábel többi része is. A szenzor szalagkábelen helyezkedik el az előlapi kamera, a közelség érzékelő, a beszédhangszóró érintkezői és az előlapi mikrofon is. Következik a hátlap árnyékoló lemezének eltávolítása, melyet hét darab csavar tart a helyén. Két oldalon három-három csavar, melyek 1.3mm hosszúak és egy-egy 1.5mm-es közvetlenül az előlapi kamera mellett. A lemez csavarjainak eltávolítása után már csak a kijelző elektronikájához rögzített ragasztó réteget szükséges eltávolítanunk, így a lemez leválasztható a kijelzőnkről.

Miután mindennel kész vagyunk ugyanez a folyamatot következik fordított sorrendben. Természetesen a ragasztott matricákat, gumi membránokat és kijelző alatti ragasztó réteget szervizünkben minden esetben újra cseréljük.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

Gyakran tapasztaljuk a hátlap sérülését és deformációját, melyet ilyen esetekben a megfelelő illeszkedés érdekében a kijelző felhelyezése előtt korrigálni szükséges. Nem javítható hátlap esetén az egész hátlap cseréje indokolt.

10-20h

hétfő-szombat

vasárnap: 10-18h

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.