Kiemelt javítás

iPhone SE kijelző csere

Csak a piacon elérhető legjobb minőségű kijelzőkkel dolgozunk! Nem használunk olcsó kínai utángyártott lcd-ket!

A leggyakoribb esetekben a hátlap pereme deformálódik ejtés következtében, ami élben megsérül és betörik az érintő képernyő vagy az érintő üvegét ért nagyobb nyomás következtében csak az LCD-panel. A csere csak együtt lehetséges.

  • Javítás időigénye

    1 óra

  • Javítás ára

    14.000 Ft

    23.000 Ft

A kijelző

Az iPhone SE készülék 4 hüvelykes widescreen Retina kijelzővel rendelkezik, Multi-Touch IPS technológiával.

Az LCD panel felbontása változott az iPhone 5S-hez képest, új készülékünknél ez 1336x640-es felbontást és 326 ppi képpontsűrűséget jelent. Az iPhone SE üveg felülete ujjlenyomatok ellen védő zsírtaszító bevonattal rendelkezik, emellett tökéletesen megfelel az sRGB szabványnak. A készülék házának színbeli, valamint az LCD panel felbontásának eltérésén kívül megegyezik az iPhone 5S felépítésével és kialakításával. A leggyakoribb hibajelenség itt is a kijelző modul sérülése, melyet az elődökhöz hasonló módon csak a komplett kijelző modul cserével tudunk orvosolni. Szervizünkben a folyamat rövid idő alatt elkészül ezért megvárható, azonnali javításnak minősül.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A szerelés menete

iPhone SE kijelző cseréje előtt a készüléket kikapcsoljuk, következő lépésként a lightning csatlakozó mellett található két 3.9 mm-es Pentalob csavart tekerjük ki. A kijelzőt a szokásostól eltérően csak addig nyitjuk, míg a Home gomb szalagkábele engedi. Ekkor óvatosan egy csipesz segítségével kipattintjuk a helyéről a szalagkábelt takaró fém lemezkét, hogy le tudjuk csatlakoztatni a dock csatlakozóról, így felnyithassuk a kijelzőt. A kijelző nyitásánál, valamint a készülék belsejében soha nem használunk fém feszítő szerszámokat, csak erre alkalmas ESD szabványnak megfelelő professzionális eszközöket.

Következő lépésben eltávolítjuk az akkumulátor takaró lemezét az áramtalanítás érdekében, melyet két 1.6mm-es csavar és egy fém takaró lemez rögzít. A kijelző takaró lemezét 4 db csavar tartja, ahol a csavarok elhelyezkedése és mérete is nagyon fontos a megfelelő működés érdekében. Az itt található, nem mágnesezhető metrikus csavar szerepe az iránytű müködése miatt lényeges. A takaró lemez eltávolítása után a csatlakozók felnyitása következik, óvatosan, hogy ne okozzunk sérülést az alaplapon. Miután a kijelző, érintő, szenzor szalagkábel csatlakozóját is felnyitottuk a kijelző leválasztható a készülékről.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

Ezek után a szalagkábelek és takaró lemezek leszerelése következik, melyet az új kijelzőnkre fogunk felépíteni. Itt egy apró hibával is nagy károkat okozhatunk, ezért kiemelten fontos a szakértő szerviz választása.

A szenzor szalagkábel takaró lemezének bontásával kezdjük a sort, melyet két csavar és egy kibújtatós fül rögzít az előlaphoz. Ha ezzel megvagyunk felszabadul a beszédhangszóró, melyet el tudunk távolítani. Ezután a szalagkábel leválasztása következik az előlapi kamera hőelvezető matricájával együtt.

iPhone SE készülékünknél az elődhöz képest más felépítésű a Home szalagkábelünk, ezért a szerelés menete is változik. A kijelző hátlapi lemezéhez rögzített csavar eltávolításával kezdünk, hogy a szalagkábel kényelmes kihajtása után hozzáférhetővé váljon a tartó lemez két csavarja. Óvatosan felhajtjuk, hogy ne sérüljön a kábel, majd a Home tartó lemez két kúpos csavarját is eltávolítjuk. A Home gomb kivétele során nagyon oda kell figyelni, hogy a szalagkábel véletlenül se törjön el “nyakban”, ellenkező esetben a Home gomb vagy az ujjlenyomat olvasó funkció nem működik majd összeszerelés után. A Home gombot tartó gumi membránt természetesen cserélni kell ennél a modellnél is.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

Ezek után eltávolítjuk a kijelző hátulján található árnyékoló lemezt, melyet az oldalakon két-két, a kijelző tetején pedig egy csavar tart.

Utolsó lépésként az összeszerelési folyamat következik, ügyelve a csavarok elhelyezkedésére és az alkatrészek precíz pozicionálására.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

Gyakran tapasztaljuk a hátlap sérülését és deformációját, melyet ilyen esetekben a megfelelő illeszkedés érdekében a kijelző felhelyezése előtt korrigálni szükséges. Nem javítható hátlap esetén az egész hátlap cseréje indokolt.

10-20h

hétfő-vasárnap

Kivéve piros betűs ünnepnapok

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.