MacBook 12" szerviz árlista

A MacBook 12" A1534 (2015 - 2017) készülék javításának árlistája

Az egyes javítások részleteiért kattints a képekre!

Kijelző komplett csere

24 óra

150.000 Ft

A teljes Upper Case cserére akkor lehet szükség ha a külső aluminium borítás oly mértékben deformálódik ami már nem korrigálható. Ilyen mértékű sérülés esetén legtöbbször maga az LCD is sérül.

Akkumulátor csere

24 óra

49.990 Ft

Az akkumulátorok idővel veszítenek hatékonyságukból a bennük lejátszódó kémia folyamatok következtében. Alapvetően két szám határozza meg az akkumulátorunk állapotát, az egyik a töltési ciklusok száma a másik pedig az akkumulátor életkora. A töltési ciklusok számának növekedésével csökken a kapacításuk vagy szélsőséges esetben már nem vesznek fel töltést.

Billentyűzet csere

24 óra

69.990 Ft

Hibája esetén nem működik 1-1 billentyűzet vagy akár az egész sor. A billentyűzetfólián a gombok mátrixba vannak rendezve. A billentyűzetben lévő mikroprocesszor a mátrix oszlopaira egyenként jeleket küld, s figyeli, hogy mikor melyik soron jelenik meg a megfelelő kimenő jel. Ez egyértelműen meghatározza, hogy melyik gomb lett lenyomva. Meghibásodását okozhatja folyadékkár vagy az elektronika hibája.

Trackpad csere

24 óra

34.990 Ft

Nem ragál a Force Touch vagy egyáltalán nem működik. Sok esetben az akkumulátor púposodása is vagy folyadékkal való érintkezés is okozhatja a hibát. Természetesen ezt is gyorsan gyári minőségű alkatrész felhasználásával tudjuk orvosolni.

I/O board csere

24 óra

14.990 Ft

Ha a gép külső csatlakozó portjai egyáltalán nem vagy nem megfelelően működnek, akkor vélhetően meghibásodott az I/O board csatlakozópanel. Legtöbbször a hibát folyadékkal való érintkezés vagy túláram okozza.

Hangszóró csere

24 óra

19.990 Ft

Hibáját legtöbbször elhasználódás vagy túlterhelés okozza, ha a membrán külső peremének a ragasztása enged el legtöbbször csak recsegő hangot hallunk, azonban az elektronika vagy a tekercs meghibásodása esetén teljesen elnémulhat a gépünk.

Adatmentés

24 óra

9.990 Ft

Az adatmentésre legtöbbször az macOS hibájánál vagy új gépre történő adatmigrálás esetén van szükség. A merevlemezről vagy az SSD-ről amennyiben a particiók nem sérültek többnyire lehetséges az adatok mentése.

Szoftverezés

24 óra

4.990 Ft

Az MacBook operációs rendszerét ugyanúgy lehet, illetve kell is frissíteni, mint az Apple eddig megjelent készülékeinél. Erre normál esetben az macOS legújabb verziójának érkezésekor van szükség vagy ha a meghajtót cseréljük azonban az operációs rendszer frissítése indokolt abban az esetben is, ha bizonyos funkciók problémássá válnak, esetleg a készülék minden előjel nélkül gyorsabban merül.

Ultrahangos tisztítás

24 óra

15.000 Ft

Ez egy célzott tisztítási forma hogy megszabadítsuk az alaplapot a korróziótól. Az energia közvetítéshez desztillált vizet és izopropil alkoholt használunk. Az ultrahang hatására a folyadékban kavitáció lép fel, aminek során apró buborékok keletkeznek melyek mechanikusan lazítják fel a szennyeződést. Ezzel a módszerrel az alaplap nem hozzáférhető részei tisztíthatóak.

MagSafe-kábel csere

24 óra

7.000 Ft

Az USB-C Adapterekhez külön vásárolható kábel sérülés esetén mert csatlakozóval van ellátva mindkét vége.

Talpak

24 óra

500 Ft/db

A csúszásgátló gumitalpak idővel elkopnak vagy az elöregedő ragasztás miatt elhagyjuk őket. Ezek pótlása szükséges hogy a gép ne billegjen illetve hogy a hátlap ne karcolódjon.

Magyarosítás

24 óra

9.990 Ft

Eu-s Top Case esetén amennyiben nem magyar billentyűzet kiosztással rendelkezik gépünk lehehőség van csak a billentyűzet sapkák cseréjére, így nem szükséges a komplett billentyűzetfólia cseréje.

Bevizsgálási díj

24 óra

9.990 Ft

A bevizsgálást követően amennyiben a készüléket javíthatónak ítéljük, és igénylik ezt a szolgáltatást, a bevizsgálás díj a szerviz költségből levonódik.

SOS díj előre egyeztett időpontra

24 óra

9.990 Ft

Lehetőség van plusz díjazás ellenében előre egyeztetett időpontban a soron kívüli javítás kérésére így bármilyen meghibásodásról legyen szó 24 órán belül elkészül a javítás. Az SOS díj a javítási költségen felül értendő.

10-20h

hétfő-vasárnap

Kivéve piros betűs ünnepnapok

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.