iPhone 5s szerviz árlista

Az iPhone 5s készülék javításának árlistája

Az egyes javítások részleteiért kattints a képekre!

Kiemelt Ajánlat

Érintő és kijelző modul csere

1 óra

Eredeti ár: 23.000 Ft

14.000 Ft

A leggyakoribb esetekben a hátlap pereme deformálódik ejtés következtében, ami élben megsérül és betörik az érintő képernyő vagy az érintő üvegét ért nagyobb nyomás következtében csak az LCD-panel. A csere csak együtt lehetséges.

Hátlapcsere

1-2 óra

17.990 Ft

Legtöbbször a hátlap sarkainak sérülése illetve a hátlap hajlása fordul elő. A hátlapok ilyen sérüléseit speciálisan erre a célra kialakított eszközeinkkel korrigáljuk, hogy az érintő képernyő megfelelően illeszkedjen a készülékházba és elkerüljük a további meghibásodásokat. Ha a sérülés mértéke nem teszi lehetővé a korrigálást, akkor az alkatrészeket egy új hátlapba építjük át.

Akkumulátor csere

30 perc

7.990 Ft

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. Ezek a hidegben kikapcsolgatástól a gyors merülésen át akár a teljes használhatatlanságig is terjedhetnek. Mindezt gyakran a nem megfelelő töltőadapterek okozzák, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket. Az akkumulátor cseréjét ebben az esetben is érdemes szakszervizben kérni.

Dock-csatlakozó csere

1 óra

8.990 Ft

Ha a készülék nem tölt megfelelően, esetleg teljesen néma telefonálás közben, és csak kihangosítva tudunk hívást bonyolítani, akkor a dock-csatlakozó lehet a hibás, de kihatással lehet a bedugott füles hangminőségére is, az recseghet vagy például csak az egyik oldala szól. Ilyenkor a dock-csatlakozó cseréje szükséges.

Bekapcsoló gomb javítás

1 óra

7.990 Ft

A bekapcsoló gomb szalagkábelének hibájára utal, ha a gomb működése időnként kihagy, vagy ha csak erős nyomásra reagál, esetleg ha csak a bal vagy a jobb oldalán megnyomva működik. ilyenkor a szalagkábel cseréje szükséges.

Home gomb javítás

1 óra

5.990 Ft

A Home gomb problémájára utal, ha a gomb nem, vagy csak nehezen reagál a lenyomásra. Amennyiben a hiba alapján lehetséges, akkor csak a gomb mechanikáját javítjuk, így a Touch ID funkció működőképes marad.

Home gomb csere (Touch ID)

1 óra

7.990 Ft

Ha a Home gomb meghibásodásának oka nem annak mechanikáját érintő, hanem például beázás okozta zárlat, vagy súlyos sérülést eredményező fizikai behatás, akkor az a gomb teljes cseréjét teheti szükségessé. Technikai okokból a Home gomb cseréje a Touch ID funkció használhatatlanná válását eredményezi.

Beszédhangszóró csere

1 óra

4.990 Ft

A leggyakoribb tünetek ebben az esetben, hogy például a beszédhangszóró recseg, torz hangot ad, vagy egyáltalán nem szól. Ennek oka legtöbbször beázás, de van, hogy egyszerűen csak megadja magát. A hangszóró rács összekoszolódása is okozhat halkulást, ebben az esetben csak azt kell kicserélni, aminek díja 4.000Ft.

Hátsó kamera cseréje

1 óra

8.990 Ft

A kamera jellemző hibája a kamera képén látható lilás foltok megjelenése, amelyek a kamera lencséjében található szennyeződés, és nem a hátlapi lencse következménye. A készülék leejtése eredményezheti a fókusz motor meghibásodását, vagy hogy a kamera egyáltalán nem ad képet, és melegszik. Ha a foltokat csak porosodás okozza, arra megoldás a készülék belső tisztítása, aminek a munkadíja 4000Ft.

Hátlapi üvegcsík csere

1 óra

3.990 Ft

Leejtéstől a készülék hátoldalán alul és felül található üvegcsíkok betörhetnek, amik legtöbbször nem befolyásolják a készülék működését. Általában esztétikai okokból illetve az üvegszilánkok veszélye miatt szokott sor kerülni a cseréjükre. A legtöbb esetben a hátlap egyengetése is szükséges.

Szenzor kábel csere

1 óra

7.990 Ft

A szenzor kábel meghibásodása esetén az alábbi problémák jelentkezhetnek: telefonáláskor nem sötétedik el a kijelző, nem működik az automatikus fényerőszabályozás, be sem kapcsol a készülék vagy váratlanul újraindul. A hiba megoldása ilyenkor az érintett szalagkábel cseréje.

Előlapi kamera csere

1 óra

7.990 Ft

Az előlapi kamera nem szokott foltos lenni, ugyanakkor meghibásodás esetén jellemző, hogy a kamera nem működik, esetleg melegszik is, a Kamera alkalmazás lefagyhat, vagy rosszabb esetben az iOS sem hajlandó rendesen betöltődni.

Csengőhangszóró csere

1 óra

5.990 Ft

A csengőhangszóró meghibásodásakor általában a hang torzulása tapasztalható, így a javításkor a hangszóró cseréje történik meg. Amennyiben egyáltalán nem szól a csengőhangszóró, az inkább a dock-csatlakozó hibájára utal. A csengőhangszóró rács összekoszolódása is okozhat halkulást, ebben az esetben csak azt kell kicserélni, aminek díja 4.000Ft.

Rezgőmotor csere

1 óra

4.990 Ft

A rezgőmotor hibája legtöbbször abból derül ki, hogy az egyáltalán nem, vagy csak jelentősen gyengébben vagy furcsán rezeg, hiába van az egyébként bekapcsolva. Javításkor a meghibásodott alkatrészt újra cseréljük.

Hangerő gomb javítás

1 óra

7.990 Ft

A hangerőszabályozó gomb meghibásodása esetén probléma lehet a némító gomb működésével is. Ilyenkor az egyes gombok egyáltalán nem, vagy csak néha működnek. A javításkor az érintett szalagkábelt cseréljük ki.

Szoftverezés

1 óra

2.990 Ft

Ha az iOS egyes funkciói nem működnek megfelelően, a készülék lelassul, gyorsabban merül, vagy nem kapcsolódik az internetre, az utalhat szoftveres hátterű hibára is. Ilyenkor készülékre visszaállítjuk az iOS legfrissebb aktuális verzióját, ami a szoftveres hibákat általában orvosolja. (Technikai okokból az iPhone 5s-re elérhető legfrissebb iOS-verziónál korábbi nem állítható vissza.)

Szoftverezés + Adatmentés

1-3 óra

4.990 Ft

Az iOS legfrissebb verziójának visszaállítása előtt az adatokról mentést készítünk, és azokat a folyamat után visszaállítjuk a készülékre. Az adatmentés csak abban az esetben lehetséges, ha a készülék még, vagy egyéb javítások után bekapcsol.

Töltésvezérlő IC csere

24 óra

14.990 Ft

A töltésvezérlő IC meghibásodása esetén a készülék nagyon gyorsan merül, és pár óra alatt képes teljesen nullára meríteni az akkumulátort. Töltőre csatlakoztatva kijelzi ugyan a töltést, de valójában nem tölt, hanem merül, és ha ezután kikapcsol, már nem képes bekapcsolni.

Touch IC csere

24 óra

21.990 Ft

Ha a készülék érintésérzékelése időnként megáll, netán önálló életre kel és átmenetileg magától érint, vagy csak bizonyos sávokban nem érzékel, akkor az alaplapon található touch IC cseréje szükséges. Ez a hiba általában mechanikai behatások következménye vagy beázás miatt alakul ki.

Táp IC csere

24 óra

24.990 Ft

A táp IC felel az egész készülék megfelelő tápellátásáról. Ide tartozik a töltésvezérlés, a kijelző háttérvilágításának kiszolgálása, és a processzor megfelelő feszültséggel való ellátása. A hibajelenségek nagyon széleskörűek, előfordulhat, hogy a készülék be sem kapcsolható, vagy túlzottan melegszik, vagy az érintésérzékelés nem működik. Mindenképp bevizsgálás szükséges.

Háttérvilágítás IC / vezérlő csere

24 óra

21.990 Ft

Jellemző hiba, hogy a kijelző háttérvilágítása elromlik és a kijelzésből csak erős lámpa fénye mellett látunk valamit. Ilyenkor vagy a háttérvilágításért felelős IC vagy az azt kiszolgáló áramkör hibásodik meg és ennek cseréje szükséges. A leggyakrabban beázás, szakszerűtlen szerelés vagy erős mechanikai behatás eredményeként alakul ki.

Wi-Fi IC csere

24 óra

19.990 Ft

A Wi-Fi IC meghibásodásakor gyenge a Wi-Fi jel, vagy eleve semmilyen Wi-Fi-hálózatot nem lát az iPhone, amit meg lát, ahhoz nem hajlandó csatlakozni. Előfordul még az is, hogy a Wi-Fi vagy a Bluetooth opció egyszerűen kiszürkül a Beállítások appon belül.

Audio IC csere

24 óra

21.990 Ft

Az audio IC hibájára legtöbbször a telefonálás közben mindkét oldalon szakadozó vagy teljesen eltűnő hang utal, esetleg teljesen néma a készülék, vagy a készülékház enyhe mozgatására eltűnik és visszajön a hang.

Alaplapi csatlakozó javítás / csere

2 óra

9.990 Ft

A készülék belső csatlakozói szinte kizárólag csak szakszerűtlen beavatkozás vagy adott esetben beázás miatt sérülhetnek.

SIM–olvasó javítás / csere

24 óra

9.990 Ft

A SIM-olvasó szinte kizárólag csak szakszerűtlen beavatkozás vagy adott esetben beázás miatt sérülhet.

Akkumulátor újra ragasztása

30 perc

2.990 Ft

Ha a készülék akkumulátorának cseréjére korábban nem szakszervizben került sor, akkor annak ragasztása legtöbbször nem megfelelő: az akku gyakorlatilag lötyög a készüléken belül. Ez adott esetben a készülék véletlenszerű kikapcsolásait is okozhatja. Az akkumulátort a gyári ragasztóval megfelelően rögzítjük.

Belső, elszakított antenna pótlása

1 óra

6.990 Ft

A készülék belső antennakábele legtöbbször a szakszerűtlen beavatkozás miatt sérül vagy szakad el teljesen. A sérült antennát új alkatrészre cseréljük.

SIM-tálca pótlása

1 perc

1.990 Ft

A bármi okból elveszett, vagy mechanikai sérülés hatására deformálódott SIM-tálca helyett egy új, a készülék színével egyező SIM-tálcát adunk.

Előlap fixálása

1 óra

6.000 Ft

A előlap tipikus hibája, hogy kimozdulhat a telefonból, és a műanyag keret adott esetben elválhat az érintő üvegétől. Ezt legtöbbször túlzott hőhatás vagy a készülékház csavarodása okozza. Ilyenkor nem szabad a kijelzőt feszegetni vagy mozgatni, és semmiképp se próbáljuk meg házilag megoldani, mert nagyon könnyen tönkre lehet tenni az LCD-t vagy a szalagkábelt.

Csavarok pótlása

30 perc

Egyéni ár

A bármi okból hiányzó csavarokat a megfelelő csavarokkal pótoljuk a készülékben.

Kártyafüggetlenítés

Változó ár

A szolgáltatófüggő készülékek függetlenítése az adott mobilszolgáltatónál kezdeményezhető hivatalosan, aminek az ára és átfutási ideje az adott szolgáltatótól is függ, amiről az adott szolgáltató ügyfélszolgálata tud pontos felvilágosítást adni. A függetlenítés után bármilyen SIM-kártyát használhatunk, de ez nem oldja fel a díjnemfizetés, lopás vagy bármely más okból letiltott készülékek nemzetközi tiltását, sem az iCloud aktiválási zárat.

10-20h

hétfő-vasárnap

Kivéve piros betűs ünnepnapok

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.