Kiemelt javítás

iPhone 6 kijelző csere

Csak a piacon elérhető legjobb minőségű kijelzőkkel dolgozunk! Nem használunk olcsó kínai utángyártott lcd-ket!

Az iPhone 6 gyermekbetegsége egyértelműen a gyenge készülékház-kialakítás, emiatt ez az egyik legkönnyebben törő telefon. Leggyakoribb javításunk az előlapcsere, ami az IPS LCD laminált mivolta miatt csak egyben cserélhető, függetlenül attól, hogy az érintőfelület vagy LCD sérült-e. A csere során profi eszközökkel korrigáljuk a készülékház esés okozta deformálódásait is.

  • Javítás időigénye

    1 óra

  • Javítás ára

    27.990 Ft

A kijelző felépítése

Az iPhone 6 kijelző és érintő modul felépítését tekintve 3 részből áll. A legfelső borítás egy igen ellenálló speciális üveg réteg, mely rugalmasan hajlítható és extrém módon ütésálló (Gorilla Glass). Az LCD panel műszaki paramétereit tekintve:

Az LCD felületére egy kapacitív érintő hálót integráltak, melynek érzékelése lehetővé teszi a könnyebb kezelhetőséget és a multitouch technológiát. Szervizünkben csak és kizárólag ezeknek a paramétereknek megfelelő érintő modult használunk.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A megerősített üveg felület és megfelelő rögzítés ellenére az iPhone 6 készülék leggyakoribb meghibásodása a kijelző sérülése, törése. A sérült kijelző meghibásodása többféle lehet: a sima üvegfelület repedése készülékünk működését nem befolyásolja, viszont sérüléseket okozhat a kiálló üvegszilánk. A teljes működésképtelenség esetén pedig mindenféleképpen szükséges kijelzőnk cseréje.

A kijelző modul cseréje szakértő kollégáink számára egyszerű folyamat, mégis nagy tapasztalatot és hozzáértést igényel, hogy készülékünk más kényes részei ne sérüljenek. Szervizünkben a folyamat rövid idő alatt elkészül, így ügyfeleink számára megvárható javításnak minősül. Javításainknál kizárólag a fent említett paramétereknek megfelelő érintő modult használunk.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A szerelés menete

Első lépésként a készüléket szokás szerint kikapcsoljuk. A következő lépésben eltávolítjuk a lightning csatlakozó melletti két 3.6 mm-es Pentalob csavart. A kijelzőt felhajtjuk maximum 90 fokig, hogy ne sérüljön annak szalagkábele. A kijelző nyitásánál, illetve a készülék belsejében soha nem használunk fém szerszámokat, csak erre alkalmas ESD szabványnak megfelelő professzionális eszközöket. Az akkumulátor takaró lemezét két Phillips 2.2mm-es és 3.2mm-es csavar rögzíti, melyek kitekerése után a takaró lemez is eltávolítható, melyet 5 db csavar rögzít (kollégáink itt kiemelten figyelnek a sorrendre, mert a legkisebb hiba is elég hogy készülékünk többé nem kapcsoljon be). Ezek után a takaró shield eltávolítása következik, majd a csatlakozók egyenkénti lebontása kizárólag műanyag, speciális eszközökkel.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

A kijelző érintő modul leválasztása után a kijelzőre szerelt takaró lemezek és szalagkábelek eltávolítása a következő lépés. Az előlapi szenzor szalagkábel rögzítő lemezét 3db Phillips 00-ás csavar rögzíti, melyeknél szintén fontos a helyes sorrend betartása a későbbi sérülések elkerülése érdekében. Miután kiszabadítottuk a szalagkábelt, az előlapi kamerát, a beszéd hangszórót és a közelség érzékelőt, leválaszthatjuk az előlapi mikrofont is régi kijelzőnkről. A Home gomb eltávolításánál a ragasztott gumi membránját minden esetben cseréljük a megfelelő nyomáspont érdekében. A kijelző hátuljára szerelt takaró lemez eltávolítása következik a Home gomb átvezető szalagkábelével együtt, melynek sérülése a Home gomb működésképtelenségéhez is vezethet. A takaró lemezt 1db Phillips 1.7mm-es és 6db 1.6mm-es csavar rögzíti. Ezen egységek eltávolítása után mindent felszerelünk az új kijelzőre és visszaépítjük eredeti helyére.

iSamurai legnépszerűbb javítás aktuális fotó

Gyakran tapasztaltjuk a hátlap sérülését és deformációját, melyet ilyen esetekben a megfelelő illeszkedés érdekében a kijelző felhelyezése előtt korrigálni szükséges. Nem javítható hátlap esetén az egész hátlap cseréje indokolt.

10-20h

hétfő-szombat

vasárnap: 10-18h

WestEnd City Center

Aluljáró szint, Arany János Kkrt 3. és 4.